På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Hjalmar Lundbohmsskolan

 

Nu är 2016 års upplaga av skoltidningen Hjampis ute!

Skoltidningen Hjampis 2016

(Klicka på bilden för att läsa tidningen)

 

Våra frisörelever fick både inspiration och ny kunskap när TONY&GUY besökte oss och gav nya frisyrer åt hårmodeller.

Frisörinspiration

 

Årets snöfestival bjöd på massor av aktiviteter och våra elever har inte legat på latsidan. Te13Des, som ställde upp i snöskulpturtävlingen, vann publikens pris med skulpturen "Save us" och eleverna på estetprogrammet har varit delaktiga i produktionen av den fantastiska leparken i Ferrumparken.

 

Save us, Te13Des

Foto: Stina Hedund

Ferrumparken snöfestivalen 2016

Foto: Copyright; Christian Strömqvist/PinPin studio

 

UF-företaget Heatproof pitchade inför ett fullsatt Stadshus på Kirunagalan. De fick därefter ta emot Sparbanken Nord-priset. Grattis Johanna, Karin, Amanda och Tanja!

UF-företaget Heatproof på Kirunagalan


Hjalmar Lundbohmsskolan ingår i Lapplands Gymnasium en samverkan mellan Kiruna, Gällivare, Jokkmokks och Pajala kommuner med Lapplands kommunalförbund som huvudman under gemensam ledning och politisk nämnd.

Trivsel, öppenhet och en bra stämning kännetecknar vår skola. Personalen är kunnig och erfaren. Andelen behöriga lärare är mycket hög och den genomsnittliga betygspoängen ligger över rikets snitt. Samarbete med arbetsliv och högskola är en viktig framgångsfaktor. Många program har ett väl utvecklat samarbete.


Hjalmar Lundbohm var gruvbolaget LKAB:s förste disponent med ett stort intresse för kultur- och utbildningsfrågor, ett arv som skolan försöker förvalta på bästa sätt.

Under Lärsidor till höger hittar du webbplatser som våra lärare har skapat och som de använder i undervisningen.

 


 

Läs artikeln från Kiruna annonsblad om våra frisörelever här:
(Klicka på artikeln för att se den i större format)

Artikel frisörskolan 

 


 

                                                            

Innehållsansvarig: Marianne Stöckel

Publicerad av: Sanna Gunnare

Senast ändrad: 2016-05-19