På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Fordonsprogrammet

Det tidigare fordonsprogrammet ersätts i den nya gymnasieskolan av fordons- och transportprogrammet. Transportbranschen har varit väldigt tydlig med att man velat ha in ordet transport i programnamnet.

Skolverket har arbetat med att göra inriktningarna tydliga och klart markera att de är olika. Det betyder att det inte längre bara finns en inriktning för reparation, utan två, en för lastbilar och mobila maskiner, och en för personbilar. Man har också ändrat innehållet i inriktningen mot godstransport. Därför heter den helt enkelt transport i det nya programmet.

Brett program
Fordons- och transportprogrammet är ett ganska brett program med relativt stora skillnader mellan de olika yrkena. Programfördjupningen erbjuder en stor flexibilitet eftersom den programgemensamma delen och inriktningarna inte binder upp så många poäng.

Information om fordonsprogrammet på Hjalmar Lundbohmsskolan 2018-2019.

Innehållsansvarig: Marianne Stöckel

Publicerad av: Sanna Gunnare

Senast ändrad: 2018-04-16