På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

För lärare

Här kan du som lärare läsa mer om olika resurser som du kan använda i din undervisning.

NE - Nationalencyklopedin. Använd via nätverket på skolan och skapa ett konto för att använda hemma eller i appen. Skapa själv ett kont och hjälp gärna dina elever att skapa konton. På Pluggerians blogg finns mer information om hur vårt abonnemang fungerar.

LEGIMUS Elever som har läshinder av någon orsak har rätt att via LEGIMUS kunna lyssna till böcker istället för att läsa på vanligt sätt. Det kan vara elever med  t.ex. dyslexi, synskada eller koncentrationssvårigheter pga. ADHD. Det behöver inte finnasn någon utredning eller dokumentation, men det måste finnas ett läshandikapp.
Vårt bibliotek har rätt att tilldela elever egna konton på LEGIMUS. Hjälp gärna eleven att boka tid hos bibliotekarien för registrering och genomgång.

Publicerad av: Sanna Gunnare

Senast ändrad: 2017-09-13