På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Läslocka

En tävling för dig som går i åk 1 eller åk 3 på Hjampis

 

Nu har vi avslöjat vinnarna av årets Läslockatävling. Eftersom vi inte fick in några bidrag från åk 3 har vi utsett en förstapristagare och en andrapristagare bland bidragen i åk 1.

 

Första pris

Första pris går till Mirjam Ekhorn, Elsa Tannerdal och Sofia Johansson NA16 för deras tipsfilm om boken Divergent av Veroniva Roth. Förstapristagarna fick 2000 kr att dela på. Motiveringen lyder:

"På ett kreativt sätt förmedlas bokens handling och med humor, mod och fantasi sprids läsglädje och läslust. Filmen är ett fantastiskt bra exempel på läslockighet."

Här kan du med en qr-kodsläsare i en smartphone läsa av koden och själv titta på filmen:

 

Andra pris

Andra pris går till Elin Raattamaa EK16 för hennes tipsfilm om boken Bara inte du av Katarina von Bredow. Andrapristagaren fick 1000 kr. Motiveringen lyder:

"Med mod och humor förmedlas läsglädje och genom att skickligt utnyttja bokens vändning kommer ingen undan att bli läslockad"

Här kan du med en qr-kodsläsare i en smartphone läsa av koden och själv titta på filmen:

     

Grattis till vinnarna och tack för alla fina bidrag! De övriga bidragen finns att ladda ner i Pluggerian för den som vill se dem.

Prispengarna har skänkts av Kiruna stadsbibliotekk och Kiruna bokhandel. Nu ser vi fram emot nästa års tävling och hoppas på många spännande bidrag som sprider boktips och läsglädje!

Publicerad av: Sanna Gunnare

Senast ändrad: 2017-06-16