På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Vår vision

Under 2010 arbetades en gemensam vision för Lapplands Gymnasium fram. Visionen ger oss ett avstamp och en klar målsättning för vårt kommande arbete. I processeen har elever, lärare, skolledare, övrig personal och gymnasienämnd varit delaktiga.

Med visionen som utgångspunkt ska vi skapa en modern, effektiv och attraktiv gymnasieskola som ligger i framkant då det gäller att använda ny och distansoberoende teknik i lärandet. Lapplands Gymnasium ska genom målmedvetet arbete bli så framgångsrik att skolan blir det naturliga förstahandsvalet för regionens elever och en självklar samarbetspartner för regionens övriga aktörer. De fyra hörnstenarna i visionen som kan symbolisera våra fyra kommuner utvecklar begreppet "Unika attraktiva utbildningar av högsta kvalitet".

De fyra hörnstenarna är:

  1. Samverkan med företag som är ledande i regionen och världen för anställning direkt eller för vidare studier.
  2. Attraktivt unikt och varierat programutbud som finns i Sveriges största men ändå distansoberoende region. "Långt borta men nära".
  3. Engagerade och kompetenta pedagoger skapar ett lärande med moderna metoder och fokus på nöjda elever i Sveriges högsta och längsta skola.
  4. Kommunikation, öppenhet, goda relationer, pedagogisk verksamhet i framkant med nära koppling till aktuell skolforskning.

 Läs hela dokumentet här: Vision för Lapplands Gymnasium.

 

Publicerad av: Sanna Gunnare

Senast ändrad: 2017-05-16