På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Jägarköket-Kiruna

Jägarköket är ett kommunalt centralkök för säker god mat för alla kunders olika behov.

Jägarköket
Köket lagar måltider till äldreomsorg, matdistribution, sjukhus och förskolor. De olika kunderna har anpassade matsedlar. Maträtterna är innehållsdeklarerade och näringsvärdesberäknade och följer Livsmedelsverkets rekommendationer. Måltiderna är också lokalt och säsongsanpassade med ekologisk inriktning utan onödiga tillsatser.

Äldreomsorg
Jägarköket lagar lunch, middag och dessert till kommunens äldreboenden. Måltiderna levereras kylda och värms på varje avdelning så nära serveringstillfället som möjligt. Potatis, ris, pasta och grönsaker kokas på avdelningen. Frukost, mellanmål och kvällsmål planeras, tillreds och serveras av vårdpersonalen på varje boende. Enhetschefen ansvarar för måltiderna på boendet.

Matdistribution
Efter beslut av biståndshandläggare levereras måltider i portionsformar till dem som bor hemma. Jägarköket lagar, paketerar och administrerar beställningarna. Transporterna sköts av Samhall.

Sjukhus
Till Kiruna sjukhus levererar Jägarköket kyld lunch, middag inkl sallad och dessert.
Uppvärmningen sker i speciell utrustning på varje avdelning. Frukost, mellanmål och kvällsmål planeras, tillreds och serveras av vårdpersonalen. Avdelningschefen ansvar för vårdavdelningens kök.

SAVO/Resurscenter
Till omsorgens verksamheter skickas en komplett varm måltid inkl salladsbuffé.

Förskolor 
Till förskolorna Thule, Fjällräven, Bolags, Bergkristallen, Ripan, Satellits och Backens skickas maten varm och tas emot av förskolans kökspersonal. Till måltiden skickas även flera olika sallader och råkost. Övriga tillbehör till måltiden samt råvaror till frukost och mellanmål planeras och tillreds i förskoleköket. Matsedel kan hämtas under rubriken Matsedlar. Förskolornas kostchef ansvarar för förskolornas kök. Förskolekök 

Innehållsansvarig: Lena Hammarberg

Publicerad av: Lena Hammarberg

Senast ändrad: 2017-10-19