Vi söker en förvaltningschef

Vi letar dig som vill vara med att leda Kiruna kommun in i framtiden.

Kiruna kommun är en politiskt styrd organisation med ca 2 400 personer anställda fördelat på fem förvaltningar. Vi har ett antal olika yrken som arbetar för ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. För att nå dit ska vi skapa de bästa förutsättningarna, ta tillvara på alla medarbetares kompetens och vilja att utvecklas och skapa en kultur som bidrar till att göra alla medarbetare stolta. Vi står just nu i fasen för implementering av ett förändringsarbete kring vår kultur-och utbildningsförvaltning.

Våra befintliga lärmiljöer vill vi utveckla för att passa framtidens krav på utbildning av högsta kvalitet. Vi vill också fortsätta att utveckla kulturen. Idag omfattas vår verksamhet av cirka 3 000 barn och elever samt cirka 750 medarbetare.

Rollen som förvaltningschef
I rollen som förvaltningschef är du direkt underställd kommunchefen, ingår i kommunens ledningsgrupp och har övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal inom kultur- och utbildningsförvaltningen.

Förvaltningschefen leder förvaltningsledningsgruppen och kommer att vara förvaltningens ansikte utåt vid representation av kommunen i olika samverkansorgan, såväl externt som internt.

Kvalifikationer
Du har en relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig. Flerårig erfarenhet av strategiska chefsuppdrag.

Meriterande är om du har
Erfarenhet av arbete med skol- och utbildningsrelaterade frågor och är insatt i skollagen.
Erfarenhet från en politisk styrd organisation.
Erfarenhet av att leda andra chefer.
Starkt intresse eller erfarenhet, engagemang för kulturfrågor.

Du har tidigare erfarenhet av att leda andra chefer på ett framgångsrikt sätt. Genom ditt engagemang och din drivkraft får du som ledare andra att växa. Du är nyskapande och har strategisk förmåga att verkställa mål och visioner samt ett stort intresse för kvalitets- och utvecklingsarbete.
Erfarenhet av övergripande styrning och uppföljning utifrån ett större ekonomiskt ansvar efterfrågas i rollen. Genom din kommunikativa förmåga inger du förtroende och du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra. Som person är du lyhörd, tydlig och modig.

Sista ansökningsdag: 2019-01-20, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Rekrytering sker i samråd med berörda fackliga organisationer. För oss är de viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Innehållsansvarig: Personalavdelningen

Publicerad av: Personalavdelningen, Ann-Helen Andersson