På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

En hållbar framtid i Kiruna

I slutet av januari 2017 träffade Högalidskolans elever kommunstyrelsen och berättade om sitt arbete med skoltemat En hållbar framtid i Kiruna.

Högalidskolans elever i årskurs 8 har jobbat med skoltemat En hållbar framtid i Kiruna i samarbete med Kiruna kommun och Tekniska Verken. Eleverna byggde bland annat skalenliga modeller av sina framtidstäder i storleken 60 x 40 cm som ställdes ut i stadshuset.  

Själva stadsplaneringen gjorde eleverna i ett dataprogram om stadsbyggande som heter Minecraft. Högalidskolans elever deltar även i tävlingen Future City tillsammans med skolor från hela Sverige som alla jobbar med tävlingsuppgiften Kiruna i framtiden.

 

Publicerad av: Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2018-04-24