Förtidsröstning - Kiruna.se

På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Förtidsröstning

Förtidsröstning innebär att du röstar någon annanstans än i din egen vallokal.

Du kan förtidsrösta i vilken lokal du vill i hela landet om du har med dig ditt röstkort och legitimation. Förtidsröstningen startar den 7 maj 2014 och pågår fram till och med valdagen.

Information om var och när det är möjligt att förtidsrösta i Kiruna kommun finns på Valmyndighetens hemsida. Där kan du också hitta information om förtidsröstningslokaler i resten av landet.

Röstkorten skickas ut av Valmyndigheten cirka tre veckor före valet till alla som finns i röstlängden. Förlorar du ditt röstkort kan du få ett nytt genom kommunens valadministration. Kontaktuppgifter till valadministrationen hittar du under kontakt till höger på sidan.

Kommunerna har sedan år 2006 tagit över ansvaret för förtidsröstningen från Posten AB. Därför är det inte längre möjligt att rösta på posten. För boende på landsbygden är det dock möjligt att budrösta genom lantbrevbäraren.

Publicerad av: Maria Lindgren

Senast ändrad: 2014-05-07