Förtidsröstning - Kiruna.se

På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Förtidsröstning

Förtidsröstningen påbörjas den 27 augusti och pågår till 14 september.

Du kan förtidsrösta i vilken lokal du vill i hela landet om du har med dig ditt röstkort och legitimation.

I Kiruna kommun anordnas förtidsröstning dels i ett antal röstningslokaler, dels på bokbussen på ett antal orter. En förteckning över vart och när det går att förtidsrösta hittar du till höger under relaterat innehåll.

Röstkorten skickas ut av Valmyndigheten under perioden 21-27 augusti till alla som finns i röstlängden. Förlorar du ditt röstkort kan du få ett nytt genom kommunens valadministration, tfn 0980-755 99 eller valnamnd@kommun.kiruna.se

Kommunerna har sedan år 2006 tagit över ansvaret för förtidsröstningen från Posten AB. Därför är det inte längre möjligt att rösta på posten. För boende på landsbygden är det dock möjligt att budrösta genom lantbrevbäraren.

Publicerad av: Maria Lindgren, Ann Bergqvist

Senast ändrad: 2018-08-16