På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Information till politiska partier

Under valen till riksdag, kommun och landsting så är det vissa valsedlar som enligt lag måste finnas på plats i samliga val- och röstningslokaler. Det är blanka valsedlar samt partivalsedlar från de partier som vid något av de två senaste riksdagsvalen fått mer än en procent av rösterna i hela landet. För kommun- och landstingsval ska även partivalsedlar för de lokala partier som har mandat i fullmäktige läggas ut inom respektive kommun och landsting. Röstmottagarna i varje lokal ansvarar för att dessa valsedlar finns i lokalerna.

Partierna ansvarar själva för att lämna namnvalsedlar i respektive lokal samt för att fylla på namnvalsedlar om dessa tar slut.

Undantag finns för namnvalsedlar som ska finnas under förtidsröstningen på bokbussen samt under förtidsröstning i Vuosko, Kattuvuoma och på Kebnekaise fjällstation. Dessa kan Kiruna kommun distribuera till de olika platserna förutsatt att partierna lämnar in dem till valadministrationen senast 20 augusti klockan 12.00.

Publicerad av: Lisa Franck

Senast ändrad: 2018-08-22