På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Kiruna kommuns idéstipendium

För dig som inte har till yrke att uppfinna

Kiruna kommun vill ge en startimpuls till dig som har uppfinnaranlag. Kanske sådana idéer som kan leda till patent eller en helt ny tjänsteidé.
Kanske har du inte haft möjlighet att utveckla dina tankar och idéer tidigare? Nu finns möjligheten!

Kommunen har instiftat ett idéutvecklingsstipendium för att tillmötesgå och ta tillvara den kreativitet som finns i kommunen. Syftet med stipendiet är att uppmuntra enskilda personer eller företag att utveckla egna uppfinningsidéer som i slutändan kan generera produkter, tjänster eller arbetstillfällen i kommunen.

Stipendiet är avsett för en persons första försök som uppfinnare. Stipendiet kan ej utdelas mer än två år i följd för samma person. Du som blir utsedd till stipendiat får möjligheten att vidareutveckla din idé, att bygga en modell eller en prototyp, eventuellt ansöka om patent och även göra en marknadsanalys.

Stipendiet delas ut i januari varje år på Kirunagalan.

Innehållsansvarig: Mats Dahlberg

Publicerad av: Birgitta Isaksson

Senast ändrad: 2018-07-13