Succé för bokbussens medverkan i EU valet i Kiruna - Kiruna.se

På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressmeddelande

Succé för bokbussens medverkan i EU valet i Kiruna

Förtidsröstning i EU valet har ägt rum på Kiruna Kommuns Bokbuss i Kalasluspa och Masugnsbyn under veckan och ikväll kan man förtidsrösta på bokbussen i Kurravaara.

Förtidsröstningen på bokbussen har medfört ett högre valdeltagande ute i byarna än väntat. Nu har bokbusspersonalen tillsammans med valnämnden börjat titta på vilka byar de har möjlighet att erbjuda förtidsröstning till inför höstens val.

- Vi är otroligt glada att kunna erbjuda denna tjänst och service till våra låntagare och besökare av bokbussen, säger Annelie Henriksson bokbussansvarig och Anders Wanhaninen bokbusschaufför. Men att vi skulle få ett så positivt gensvar, det kunde vi inte ana i förväg.

- Förtidsröstningen på bokbussen är ett sätt för valnämnden i kommunen att ge förutsättningar för ett ökat valdeltagande, säger Jan Sydberg valnämndens ordförande. Vi håller som bäst på att planera inför valet till hösten och där kommer bokbussen att spela en viktig roll, avslutar Jan

Fram tills dagens röstning så har 29 personer röstat i Kalasluspa och Masugnsbyn.

Kiruna Kommuns bokbuss besöker 42 byar runt om i kommunen och prisades 2008 som Sveriges bästa bokbuss.

Varmt välkommen att besöka den sista röstningen idag i Kurravaara kl 18.30-19.30.

För mer information kontakta:
Annelie Henriksson
Bokbussansvarig
0980-704 04

Jan Sydberg
Valnämndens ordförande
0701304818

Publicerad av Maria Lindgren