På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Hemsjukvård

Hälso- och sjukvård för de personer som är 18 år och äldre, kan ges i patientens bostad eller motsvarande när ansvaret för de medicinska åtgärderna är sammanhängande över tid och patienten inte själv kan eller med hjälp av någon/något ta sig till hälsocentralen för vård.

Landstinget ansvarar som tidigare för läkarinsatser och övriga insatser av specialistfunktioner. Hälsocentraler och jourcentraler har öppet som vanligt och tar emot patienter för besök och behandling.

De som är i behov av hälso- och sjukvård ska i första hand vända sig till landstingets hälsocentraler. När man inte på egen hand eller med stöd kan ta sig till hälsocentralen kan man få hjälp i hemmet.

Kommunen har ansvaret för alla hälso- och sjukvårdsinsatser i hemmen som utförs av distriktssköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast.

 

Publicerad av: Sofia Johansson

Senast ändrad: 2018-04-17