På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Fjällgården

Fjällgården vård och omsorgsboende är ett litet och hemtrevligt boende som består av tre våningar med 24 lägenheter, 8 på varje våning och ligger mitt i centrum. Våning 1 och 2 är ett gruppboende där lägenheterna har pentry/kök. På våning 3 finns rum för avlastning och växelvård. Gemensamt kök och dagrum finns. Fjällgården har balkonger med infravärme på våning 2 och 3. Personal finns dygnet runt och de arbetar nära varandra med närhet till de boende.

Fjällgården är ett eget boende där självbestämmande, respekt och integritet respekteras fullt ut. Vi förespråkar ett rehabiliteringstänkande, vilket innebär att personalen hjälper till med sådant som den enskilde inte klarar av. Alla som flyttar in på Fjällgården får en kontaktperson som har ett särskilt ansvar för din anhörige. Hälso- och sjukvårdsansvaret har vår sjuksköterska, som tillsammans med kollegor finns tillgänglig dygnet runt. Läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast finns också knutna till boendet.

Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2018-04-12