På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

HVB -Hem för vård och boende

HVB hem för ensamkommande ungdomar

HVB står för "hem för vård och-eller boende". Kommunen driver ett hem för ensamkommande ungdomar som är i åldrarna 15-17 år och de får bo i hemmen tills de blir18 år.

Det är beslutat enligt lag att alla landets kommuner är skyldiga att ta emot ensamkommande asylsökande barn och ungdomar som Migrationsverket anvisar. Antalet beräknas utifrån kommunens storlek, invånarantal. Det är socialtjänstens ansvar att hitta lämplig placering för dessa ungdomar likväl som alla anda barn och ungdomar som behöver placeras. I de flesta fall så placeras de ensamkommande ungdomarna i kommunens egna HVB hem. Anda alternativ kan vara familjehem och vid platsbrist i befintliga boenden, HVB eller familjehem på andra orter i landet.

 

 

Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2018-08-31