På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Utrustning i hemmet

I varje hushåll som är anslutet till Kiruna kommun stadsnät Gironet sitter en Gironetmärkt fiber-konverter. Konverten är en modul som möjliggör för tjänsteleverantörerna att leverera internet, tv och telefoni till ditt hushåll. Innan du beställer en tjänst måste du säkerställa att konverten är inkopplad och påslagen – annars kan inga tjänster levereras.


Så här ser fiber-konvertern ut innan den kopplas in. Det är viktigt att ni kopplar in fiber-konvertern så fort som möjligt så att vi kan förbereda aktiveringen av just er fiber.

Koppla in sladden enligt bild nedan. Anslut strömadaptern i ett vägguttag.


Tryck på den svarta strömknappen som sitter bredvid strömsladden, så att den hamnar i intryckt läge.

Er fiber-konverter ska nu lysa upp enligt bild nedan och symbolen ska ändra färg från röd till grön efter några sekunder.

Om den inte lyser grönt efter en stund, kontakta er tjänsteleverantör.

Publicerad av: Ulrika Hannu

Senast ändrad: 2017-12-14