På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Skoterförbudsområden i Kiruna kommun

Regeringen har upptäckt brister i terrängkörningsregelverket som innebär att det idag tillämpas felaktigt. Bristerna i regelverket innebär att kommuner saknar möjlighet att fatta beslut om terrängkörningsförbud.

Enligt den nuvarande terrängkörningslagen kan regeringen inte ge kommuner möjlighet att meddela förbud och föreskrifter på terrängkörningsområdet. Bristerna har som följd att de beslut enligt terrängkörningslagstiftningen som kommuner har utfärdat sedan 1997 är ogiltiga.

Under den tid det tar för lagändringen att komma på plats föreslår regeringen att länsstyrelsen ges tillfällig möjlighet att fatta tillfälliga beslut för skoterförbudsområden. Detta föreslås gälla från den 15 februari 2018 fram till dess att lagändringen träder i kraft.

Publicerad av: Anja Leinonen

Senast ändrad: 2018-02-26