På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Hjalmar Lundbohmsskolan

Under semesterperioden kan du vid brådskande gymnasierelaterade frågor ringa något av nedanstående telefonnummer måndag-torsdag mellan kl. 10.00-12.00. Om du inte får något svar, tala gärna in ett meddelande med namn och telefonnummer så ringer vi upp dig.

Vecka 27

 

Jonas Stålnacke, Antagningen

0980 - 706 43

Gunnel Mörtvik, Handläggare

0980 - 704 19

Ann-Helen Ranneberg, Samordnare

076 - 800 89 76

   

Vecka 28

 

Anna Lantto, Administrativ planerare         

0980 - 702 78,
070 - 236 18 81

   

Vecka 29

 

Christina Söderlund, Rektor

073 - 062 67 50

   

Vecka 30

 

Hansi Björnström, Rektor

070 - 229 36 86

   

Vecka 31

 

Antagningen (Veronica/Jonas)

0980 - 706 43

 

Frågor gällande antagningen under vecka 28-30 hänvisas till då Veronica Backe och Jonas Stålnacke åter är på plats (v.31).  Mer information angående antagningen finns på hemsidan. Frågor rörande elevboendet hänvisas till Kirunabostäder 0980-708 50.

 

 

Läsårsplan 2017/2018

Läsårsplanen innehåller information om när höstterminen och vårterminen börjar och slutar, vilka lovdagar som finns samt dagar för lärarnas kompetensutveckling.

Läsårsplan 2017/2018 Lapplands Gymnasium.pdfDet blev en topp 10-placering för UF företaget DrinkCover i tävlingen "Årets UF-företag". Det är inte bara en fantastisk bedrift av eleverna, utan den bästa placeringen i den tävlingen ett lag från Norrbotten presterat på väldigt länge.

Stort grattis!

 

 

Den 8 maj går UF företaget Drinkcover UF från Hjalmar Lundbohmsskolan upp och tävlar om titeln Årets UF-företag i Sverige. Vi önskar lycka till!


Elever från Hjalmar Lundbohmsskolans estetprogram och språkintroduktion deltog i helgens snöskulpturtävling.

Titta gärna på SVTs reportage om vårt deltagande på festivalen!


Hjalmar Lundbohmsskolan ingår i Lapplands Gymnasium en samverkan mellan Kiruna, Gällivare, Jokkmokks och Pajala kommuner med Lapplands kommunalförbund som huvudman under gemensam ledning och politisk nämnd.

Trivsel, öppenhet och en bra stämning kännetecknar vår skola. Personalen är kunnig och erfaren. Andelen behöriga lärare är mycket hög och den genomsnittliga betygspoängen ligger över rikets snitt. Samarbete med arbetsliv och högskola är en viktig framgångsfaktor. Många program har ett väl utvecklat samarbete.

 


Hjalmar Lundbohm var gruvbolaget LKAB:s förste disponent med ett stort intresse för kultur- och utbildningsfrågor, ett arv som skolan försöker förvalta på bästa sätt.

Under Lärsidor till höger hittar du webbplatser som våra lärare har skapat och som de använder i undervisningen.


Hjalmar Lundbohmsskolans lucior 2016

 

Emilia Isaksson

Foto: Isabelle Lindmark, Hugo Mellajärvi och Erika Johansson

 

Felicia Ek

Foto: Yasmin Ali och Lejla Isaeva


  

Våra frisörelever fick både inspiration och ny kunskap när TONY&GUY besökte oss och gav nya frisyrer åt hårmodeller.

 

Årets snöfestival bjöd på massor av aktiviteter och våra elever har inte legat på latsidan. Te13Des, som ställde upp i snöskulpturtävlingen, vann publikens pris med skulpturen "Save us" och eleverna på estetprogrammet har varit delaktiga i produktionen av den fantastiska leparken i Ferrumparken.

 

Foto: Stina Hedund

 

Foto: Copyright; Christian Strömqvist/PinPin studio

 

 

UF-företaget Heatproof pitchade inför ett fullsatt Stadshus på Kirunagalan. De fick därefter ta emot Sparbanken Nord-priset. Grattis Johanna, Karin, Amanda och Tanja!

 

 


 

 

Läs artikeln från Kiruna annonsblad om våra frisörelever här:
(Klicka på artikeln för att se den i större format)

 

 


 

Innehållsansvarig: Marianne Stöckel

Publicerad av: Sanna Gunnare

Senast ändrad: 2017-06-28