Google translate text, här kan du översätta din sida.

Kommunala byggnader

Kiruna kommun bygger fem kommunala byggnader i och i anslutning till den nya stadskärnan.

De kommunala verksamheter som ska byggas under kommande år är grundskola, gymnasium - som även innehåller lärcentra och kulturskola, badhus, räddningstjänst och kulturhus/Folkets hus.

Kirunas nya kulturhus/Folkets hus ska innehålla stadsbibliotek, konsthall, ungdomens hus, Nåjdens sal (bio), Prisma, kongressal, mindre biograf med lite lyxigare stolar, restaurang samt mindre konferensrum som även kan användas som loger. Stadsbiblioteket kommer att ligga i bottenplan med en glasad fasad mot handelsgatan. Ungdomens hus placeras närmast den planerade gymnasieskolan och grundskolan. I receptionen möts besökarna av en brasa. En trappa upp ligger de större salarna, omgivna av foajé- och restaurangytor med vy mot torget och handelsgatan. Foajén har en stor balkong mot torget. Byggnaden blir 10 300 kvadratmeter stor. Byggstart planeras till 2018 och planen är att det ska stå klart 2020.

Läs mer om Kirunas nya kulturhus/Folkets hus på Kiruna kommuns hemsida.

KIrunas nya badhus får en central placering i den nya stadskärnan och ska vara en attraktiv mötesplats som lockar till motion, nöje, rekreation och simsport. Det nya badet väntas stå klart vid årsskiftet 2021-2022.

Läs mer om Kirunas nya badhus på Kiruna kommuns hemsida.

Publicerad av:  Marianne Nordmark

Senast ändrad:  2017-06-26