På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Bergkristallens förskola

Verksamhetsidé

Vår verksamhetsidé bygger på fyra hörnstenar:

  • Varierande lärmiljöer
  • Barnperspektivet
  • Estetiska uttrycksformer 
  • Pedagogisk verksamhet utomhus

 

Vi tror på barnens medskapande i vardagen och ger alla barn möjligheter och förutsättningar att upptäcka, pröva och utveckla sina förmågor och intressen. Vi utgår från att barn är kompetenta individer med stor förmåga att lära sig. Barn lär sig genom att få försöka, undersöka, förundras, fantisera, uppleva och få dra slutsatser själv och tillsammans med andra. Våra nya fräscha lokaler är väl anpassade för verksamhetsidén med flera gemensamma rum för alla barn med bland annat ateljé, sagorum, större samlingsrum – Torget och ett sinnesrum där barnen ges utrymme för avslappning och reflektion.

 

Tack vare förskolans närhet till naturen kan vi enkelt flytta ut det ”pedagogiska rummet” men vi har även en stor veranda under tak som kommer att underlätta för utomhusaktiviteter samt förskolan gård med lekplats.

 

VÄLKOMMEN TILL OSS  

 

Innehållsansvarig: Eva Aspvik-Henriksson

Publicerad av: Elisabeth Strand

Senast ändrad: 2018-05-22