På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Bullerbyns Förskola

Bullerbyns förskola

Våran Förskola ligger vackert beläget vid Luossavaarabergets fot. Välkommen till oss!!

Förskolan har en fantastisk utemiljö med närhet till fina naturområden och Luossavaaratoppen som lockar till såväl spontan lek som planerade aktiviteter. I närheten finns också ett nybyggt område med kulturbyggnader.

Vi lägger stor vikt med att jobba med olika estetiska uttrycksätt där dansen är framträdande men även andra uttrycksätt med hjälp av digitalisering. Genom att utveckla arbetet med digitalisering kan barnen få skapa med variation, stöd i sitt utforskande, inspirerande upplevelser, samt möjlighet att fördjupa medvetenhet om olika företeelser. 

 

Med de yngre barnen jobbar vi med Babblarna och TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) för att stärka språket. Vi använder oss av Babblarna som metod där var och en är kopplade till Läroplanens olika delar som hjälper barnen till meningsskapande och utmanar dem i sina lärprocesser. Med de yngre barnen utforskar vi vår närmiljö genom att flytta ut delar av den pedagogiska verksamheten till vår ”glänta”.

 

 

 

Innehållsansvarig: Ewa Aspvik-Henriksson

Publicerad av: Elisabeth Strand och Jenny Lejon

Senast ändrad: 2018-05-22