På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Kastanjens förskola

Välkommen till Kastanjens förskola!                     

Kastanjens förskola tillhör Raketskolans rektorsområde. Förskolan har tre avdelningar, med barn i åldrarna ett till sex år. Här arbetar 9 pedagoger.

Vår förskola har ett tillagningskök där vår kokerska lagar den goda maten som serveras tre gånger per dag. Förskolan ligger i ett lugnt område, med närhet till busshållplats och skola.
Vår utemiljö är härlig - här finns utrymme till lek för alla åldrar. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda närhet till naturen. Vintertid har vi skidspår och sommartid en otrolig möjlighet till att njuta av vårt härliga skogsområde.

5-åringarna på förskolan har en gemensam samling 1 gång i veckan som vi kallar "Stjärnsamling". Syftet med stjärnsamlingen är att lägga en positiv grund för det fortsatta lärandet.

Vi arbetar med språket som prioriterat process, där vi utgår från Bornholmsmodellen och babblarna. Syftet är att utveckla barnens kommunikativa och sociala förmåga. Trygghet, gemenskap, genus och jämställdhet är en del av vår pedagogiska verksamhet. Att värna om varandra skapar en trivsam miljö för barn, föräldrar, personal och alla andra gäster som besöker vår förskola!

Välkomna till oss!

 

Publicerad av: Annica Kauppi Johansson

Senast ändrad: 2018-05-22