På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Kastanjens förskola

Välkommen till Kastanjens förskola!                     

Vi är en förskola med tre avdelningar - Grenen, Kvisten och Lövet.

Vår förskola har ett tillagningskök där vår kokerska lagar den goda maten som serveras tre gånger per dag. Förskolan ligger i ett lugnt område, med närhet till busshållplats och skola.
Vår utemiljö är härlig - här finns utrymme till lek för alla åldrar. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda närhet till naturen. Vintertid har vi skidspår och sommartid en otrolig möjlighet till att njuta av vårt härliga skogsområde.

På Kastanjens förskola strävar vi efter att stärka alla barns självkänsla. Vi arbetar för att ta hänsyn till varje individ och planerar den tematiska verksamheten utifrån barnens intressen. Vi arbetar för en trygg och lekfull miljö där allas personligheter får ta plats och respekteras. Vi är alla olika och unika. Vi vill skapa en miljö där man vågar vara sig själv och accepteras för precis den man är.

Vår miljö förändras allt utifrån barnens lek och intressen. Vi möblerar om när vi ser att barnens lek förändras.

I barnens språkutveckling använder vi Före Bornholmsmodellen och vid behov bilder och tecken som stöd. "TAKK".

Våran prioriterade process är för närvarande digitalisering och programmering i förskolan.

En del av personal kan även tornedalsfinska "Meän Kieli" om det finns behov.

Vi tror på att alla kan!

 

Publicerad av: Annica Kauppi Johansson

Senast ändrad: 2019-10-29