På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Ripans förskola

Välkomna till oss på Ripans förskola, vi ingår i Triangelns förskole område tillsammans med Backen, Fjället och Thule förskola. Ripans förskola angränsar till både Bergaskolan och Backens förskola. Vi är en av Kirunas högst belägna förskolor och har utsikt över våra fjällmassiv. Vi har även gångavstånd till skog och natur där vi kan gå på skogsutflykter tillsammans med barnen.

Förskolan består av två avdelningar, Lilla My och Mumin. Båda avdelningarna är åldersblandade med ca 16 barn och 3 personal vardera.

Vår förskola präglas av ett etiskt förhållningssätt där vårt mål är att alla barn och vuxna ska känna en glädje, trygghet och vi-känsla.

Glädje – Skratt, glädje och trivsel är viktiga faktorer i vår verksamhet.

Trygghet – Vi har ett öppet klimat i vår verksamhet. Vi arbetar för att samtliga barn, personal och vårdnadshavare ska känna en trygghet och tillit till varandra. När barnen känner trygghet kan de därefter utforska miljön och utvecklas.

Vi-känsla – Vi vill att alla ska få känna en tillhörighet i gruppen. Respekt och öppenhet mot varandra och varandras egenskaper är viktigt hos oss.

Avgiftsfri allmän förskola under 15 timmar per vecka eller 525 timmar per år erbjuds alla barn i åldern 3 till 5 år. Erbjudandet gäller från och med höstterminen det år barnet fyller 3 år och följer grundskolans läsårsplan. Placeringen omfattar inte grundskolans lovdagar. På vår förskola är tiderna förlagda tisdag-torsdag, klockan 8:45 – 13:45

 

Publicerad av: Caroline Andersson

Senast ändrad: 2018-12-17