På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Lillfjället och Storfjället

Vi öppnar och stänger tillsammans varje dag. Dagen börjar på Lillfjället och 07:30 så går Storfjällsbarn och -personal tillsammans ut på gården och leker fram till frukosten. Dagen avslutas tillsammans ute på vår gård.

Varje höst sker ett avdelningsbyte för några av pedagogerna hos oss. Detta gynnar både barn och pedagoger i huset.

Lillfjället

På Lillfjället finns det ca 16 barn i åldrarna 1-3 år tillsammans med fyra av pedagogerna. Vi arbetar ofta i mindre grupper med olika aktiviteter. På Lillfjället finns en återkommande figur, Pinneman (se bild), som är medforskande och medupptäckande tillsammans med barnen. Pinneman hjälper oss att konkretisera sådant barnen möter i sin vardag och i vår natur. Till exempel har Pinneman tillsammans med barnen lagt björnen i ide innan vintern, varit med när björnen vaknat med sina ungar när sommarn närmar sig, utforskat olika slags spår och bajs, haft fågelskådning och stöttat vid konflikthantering.

Pinneman med familj och björnen

Storfjället

På Storfjället finns det ca 28 barn i åldrarna 3-5 år tillsammans med fem av pedagogerna. Vi delar upp barnen i olika mindre gruppkonstellationer. Medan en grupp packar sina kåsapåsar och beger sig ut i naturen arbetar två andra grupper med olika saker på vår gård. Även inomhus delar vi upp barnen i olika aktiviteter. Detta för att få en så gynnsam lärandemiljö som möjligt.

1-2 dagar per termin har vi lägerdagar på Storfjället. Då flyttar vi hela Storfjällets verksamhet utomhus då vi också lagar och äter måltiderna ute. Under våra lägerdagar får barnen upptäcka en ny lärandemiljö tillsammans med varandra och oss pedagoger samt ta vara på det vi upptäcker där. Vi arbetar med problemlösning, olika uppdrag, lekar och experiment i skog och natur. Under vårterminen tar vi också med oss våra skidor under lägerdagarna.

 

Innehållsansvarig: Annica Turovaara

Publicerad av: Elisabeth Strand

Senast ändrad: 2017-10-10