På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Måltider

.

Fjällets måltider

Vi har ett tillagningskök på vår förskola vilket innebär att vår kock Eva Tannerdal lagar all mat på förskolan. Vi uppmuntrar barnen att smaka, och arrangerar mat och grönsaker på ett färgrikt och estetiskt lockande sätt.

Vi eftersträvar att äta en stor del av måltiderna utomhus, och gör det när vädret tillåter. De äldsta barnen är delaktiga i matlagningen vid lämpliga tillfällen, till exempel vid lägerdagar, utflykter och ibland vid mellanmål. Barnen får också hjälpa till vid dukning och avdukning. Eva och pedagogerna strävar efter att barnen ska få känna sig delaktiga i hela måltidsupplevelsen och hålla en god kommunikation mellan köket och barngruppen.

Om ditt barn är i behov av specialkost är det viktigt att du berättar det på förskolan. Beställning av specialkost görs på blanketten specialkost, bifoga också läkarintyg vid specialkost av medicinska skäl. Blanketten hämtas i ditt barns förskolekök, det är också där den lämnas in.

Frukost 08:00

Lunch 11:00

Mellanmål 14:00

Vår ambition är att varje barn skall få en positiv upplevelse vid matstunderna.

 

 

Innehållsansvarig: Annica Turovaara

Publicerad av: Elisabeth Strand

Senast ändrad: 2017-10-09