På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Dans i skolan

Dans i skolan är sedan några år tillbaka ett naturligt inslag i Kirunas grundskolor. Danspedagogerna på kulturskolan är regelbundet ute i skolorna och dansar tillsammans med elever och lärare och många lärare har också gått utbildning i dansdidaktik.

Startskottet för dans i skolan var ett Skapande skola-projekt där kommunen fick bidrag från Kulturrådet för att utveckla arbetet med dans i undervisningen. Tillsammans med Institutet Dans i skolan utvecklades ett arbetssätt där danspedagoger tillsammans med skolans lärare gjorde dansen till en del av den vanliga undervisningen.

Nu har kommunen ett annat Skapande skola-projekt på gång med målet att stärka barnens och ungdomarnas kulturella identitet samtidigt som den starka kulturbäraren, som stadens bebyggelse är, förändras för att slutligen försvinna. Det nya projektet som är planerat att genomföras under tre läsår med start höstterminen 2014 heter "Elevernas delaktighet i Kirunas stadsflytt med hjälp av dans och arkitektur".

En utförlig beskrivning av projektet finns att läsa i handlingsplanen under "Relaterat innehåll" till höger på denna sida. Där finns även en länk till Statens kulturråd för den som vill läsa mer om vad Skapande skola är.

Publicerad av: Caroline Andersson, Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2018-05-15