På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Modersmål

Utbildningen i ämnet modersmål syftar till att ge elever med annan språklig och kulturell bakgrund än den svenska möjligheter att utveckla en flerkulturell identitet. På så sätt har ämnet det viktiga uppdraget att integrera eleverna i det svenska samhället.

Ämnet modersmål bidrar till att öka förståelsen av kulturen, samhället och livsvillkoren i ursprungslandet samt för familjens minoritetssituation i Sverige.

Ämnet modersmål syftar även till att utveckla grundläggande färdigheter i ursprungslandets skriftspråk. Sådana kunskaper ger eleverna förutsättningar att på egen hand komma i kontakt med delar av sin egen kultur samt att främja deras sociala kontakter.
(ur Skolverkets kusrplan för Modersmål)

Nya regler för kursplaner i finska och meänkieli 150701.

http://www.skolverket.se/skolutveckling/larande/sprak/minoritetssprak

Innehållsansvarig: Riitta Kotavuopio Olsson

Publicerad av: Mona Mämmi

Senast ändrad: 2018-06-19