På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Trygghet och försäkringar

Trygghet och likabehandling
Alla barn och ungdomar ska kunna känna sig trygga när de är i skolan och på fritids. För att förebygga och förhindra diskriminering, trakasserier och kränkande behandling ska alla skolor ha en skriftlig likabehandlingsplan som följs upp varje år. Där ska framgå hur man ska undvika att något händer och vad man ska göra om något ändå inträffar. På skolornas hemsidor hittar du likabehandlingsplanen för respektive skola.
Elevhälsans personal har i uppdrag att stötta skolorna i deras arbete med likabehandling och där finns också en särskild funktion, resursperson i värderundsfrågor, som arbetar med både lärare och elever för att skapa en trivsam och tryggmiljö i skolorna.
Om du som förälder vill veta mer om vad du kan göra i fall du misstänker att ditt barn utsätts för kränkningar eller diskriminering kan du få råd via hemsidan för BEO, Barn och elevombudet, som hör till Skolinspektionen. Länk till sidan hittar du till höger under Relaterade länkar.

Försäkringar
Alla verksamheter ska sträva efter att ha så säker miljö som möjligt för att minimera olycksrisken för eleverna. Om en olycka ändå skulle inträffa så är barnen försäkrade när de är i skolan. Aktuellt försäkringsbrev samt försäkringsbolagets blankett för skadeanmälan finns under Relaterade länkar på denna sida. Dessa är samma för så väl barn i förskolan som för elever i skolan.

Publicerad av: Caroline Andersson

Senast ändrad: 2020-03-05