På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Bergaskolan F-6

Välkommen till Bergaskolan.  Bergaskolan är en F-6- skola i centrala Kiruna som ligger på säker mark avseende sprickbildningar och andra konsekvenser av gruvbrytningen. Skolan som har drygt 150 elever delar gård med förskolorna Ripan och Backen samt Berga fritidshem och i närheten ligger Varggropens friluftsområde och Matojärvi idrottsplats. Sedan höstterminen 2008 är Bergaskolan en F-6 skola vilket innebär att våra elever efter åk 6 oftast fortsätter sin skolgång på Högalidskolan (F-9) som ligger cirka 500 meter fågelvägen från Bergaskolan. På detta sätt kan vi erbjuda de yngsta barnen både den lilla skolans trygghet och den utmaning och chans att ta första steget mot vuxenvärlden det innebär att börja på högstadiet.

Vår profilering är kunskapsskolan med ledorden trygghet, hälsa och kunskap.

Innehållsansvarig: Carin Fjellborg

Publicerad av: Margaretha Fjällborg

Senast ändrad: 2018-05-22