På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Luossavaaraskolan

Luossavaaraskolan F-6

 Luossavaaraskolan ligger som namnet antyder i Luossavaaraområdet och är en F-6 skola med ca 180 elever, den består av tre byggnader med två arbetslag och ett fritidshem. Skolan är placerad i närhet av slalombacke och skogsområden, med gångavstånd till centrala Kiruna.

 

Efter årskurs 6 fortsätter våra elever till Högalidskolan, en F-9 skola som i årskurs 7 tar emot elever från Berga/Tuolla/Jukkas och Luossavaaraskolan.

 

Luossavaaraskolans vision är att vara en skola där alla utmanas och växer, en attraktiv skola med hög måluppfyllelse som lockar många elever.

 

En samsyn och en helhetsbild är viktig för oss på skolan och vi anser att det är viktigt för eleverna att känna trygghet då detta påverkar deras sociala utveckling och kunskapsutveckling.

 

Skolan ska handla om elevers lärande, motivation och kunskap för att möta och skapa morgondagens samhälle. Målet är att utveckla elevaktiva arbetssätt och kreativa arbetsformer.

 

Fr o m hösten 2018 kommer programmering att finnas med i kursplanerna. Vi på Luossavaaraskolan arbetar aktivt med att samtliga elever ska bli vana att använda datorer och annan teknisk utrustning i undervisningen.

 

Under läsåret har lärare och elever genomgått utbildning i Chromebooks och i en del programmering. 

Innehållsansvarig: Anne Henriksson

Publicerad av: Mona Mämmi

Senast ändrad: 2018-05-29