På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Fritidshem

 Välkommen till Luossavaaraskolans Fritidshem

"Undervisningen i fritidshemmet ska stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid.” Läroplan för grundskola, förskoleklassen och fritidshemmet 2011)

På fritids erbjuder vi en variation av aktiviteter med tanken om att alla elever ska få uppleva och utforska utifrån sina intressen och behov. I våra lokaler inomhus kan eleverna skapa med olika material och tekniker, bygga och konstruera med olika material, leka fritt eller med våra leklådor och spela spel. Vi har tillgång till datorer och ipad där vi nyligen startat upp arbete med programmering och filmskapande.

På vår skolgård spelar eleverna fotboll, brännboll, bandy, hoppar rep, spelar fia med knuff, leker och mycket mer. Vintertid tar vi med eleverna till skridskoisen och åker skidor på gården. Vi har även tillgång till skolans idrottssal som vi besöker varje vecka.

Vi har nära till Luossaområdets skog och slalombacken och gångavstånd till centrala Kiruna, vilket ger oss möjligheter att ta med eleverna på olika utflykter och evenemang.

För att göra våra elever delaktiga i planering av aktiviteter samlar vi de klassvis och i mindre grupper där vi tränar på demokratiska processer och tränar att lyssna och prata. Vi har en förslagslåda där eleverna får önska aktiviteter.

Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla goda kamratrelationer samt tillhörighet och trygghet i elevgruppen. Eleverna ska också ges möjlighet att utveckla och pröva identiteter och uppfattningar i möte och samspel med andra.  (Läroplan för grundskola, förskoleklassen och fritidshemmet 2011)

Vår vision är att alla elever ska känna sig trygga med vår verksamhet och med varandra. Att de har möjlighet att vara med sina klasskamrater men också lära känna elever från de andra klasserna. Vi vill att alla elever ska hitta en kompis under hela fritidsdagen.

Innehållsansvarig: Anne Henriksson

Publicerad av: Mona Mämmi

Senast ändrad: 2018-05-29