På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Ann-Charlotte Niemi,  lärare på grundsärskolan på Nya Raketskolan

Ann-Charlotte Niemi blev årets Hjalmar Lundbohmsstipendiat

Varje år i december delar Kultur- och utbildningsnämnden i Kiruna ut ett stipendium till någon av personalen i nämndens pedagogiska verksamheter som särskilt bidragit till verksamhetens utveckling.

2017 års Hjalmar Lundbohmsstipendium gick till Ann-Charlotte Niemi som undervisar i grundsärskolan på Nya Raketskolan.

Nämndens motivering till valet av stipendiat 2017

Ann-Charlotte har med ett genuint intresse, starkt engagemang och stor initiativkraft tillgänglig- och synliggjort elevernas lärande med stöd av IKT. Utvecklingen av IKT-användning i grundsärskolan har förbättrat elevernas studieresultat och även utvecklat andra förmågor.

Ann-Charlotte har varit en spjutspets i digitaliseringen av skolan, utvecklat undervisningen och delat med sig av sin kompetens. Hon har även varit och är ett stöd och inspiratör i det kollegiala IKT-lärandet.

Publicerad av: Caroline Andersson