På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Elevläsårsplan 2018/2019 för grundskolorna i Kiruna är nu beslutad

I läsårsplanen kan man se när skolorna börjar efter sommarlovet och när eleverna har lov.

Enligt skollagen ska eleverna i grundskolan ha undervisning under minst 178 dagar per läsår och läsåret ska börja i augusti och sluta i juni. Förutom skollagen så finns det andra faktorer som Kultur- och utbildningsförvaltningen tar hänsyn till då man tar fram läsårsplanen bland annat i syfte att underlätta för familjer. Till exempel så samordnas läsårsplanen för grundskolorna och Lapplandsgymnasium så att syskon som går i grundskolan och gymnasieskolan ska ha lov samtidigt. Påsklovet förläggs vanligvis till veckan efter påsk men vissa år som 2019 då påsken ligger sent i april så är påsklovet förlagt till vecka före påsk då många Kirunabor gärna vill vara i fjällen eller ute och pimpla och är beroende av bra skidföre.

Här kan du se elevläsårsplanen för 2018/2019

Lärarnas arbetsår styrs också av eleverläsårsplanen men innehåller förstås fler arbetsdagar som förlagda i anslutning till elevernas läsår.

Här kan du se lärarnas arbetsår för 2018/2019 (grundskolan)

Publicerad av: Caroline Andersson