På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Inventering av enskilda avloppsanläggningar i Kurravaara

Under juni – september, 2020 kommer Miljökontoret, Kiruna kommun, att inventera alla enskilda avloppsanläggningar i Kurravaara.

Inventeringen finansieras med hjälp av Länsstyrelsen genom LOVA-medel (bidrag till lokala vattenvårdsprojekt) och är en del i att se till att de nationella miljömålen följs.

Inventeringen är avgiftsfri för dig som fastighetsägare. I det fall inventeringen visar att din avloppsanläggning inte fungerar som den ska eller inte uppfyller dagens krav på rening av avloppsvatten, kan avgifter uppkomma. Det sker i så fall om Miljökontoret behöver följa upp eventuella åtgärder som du kan behöva göra vid din anläggning. Om du vet med dig att du har en avloppsanläggning som inte fungerar som den ska rekommenderas du att höra av dig till Miljökontoret och meddela det i förväg.

Det är bra om du har möjlighet att vara med när Miljökontoret besöker din fastighet. Du som berörs av inventeringen kommer att kontaktas via telefon innan besöket. Miljökontoret kommer att kontrollera vilken sorts avloppsanläggning du har, hur den fungerar, slamavskiljarens utformning och funktion, efterföljande reningssteg, luftningsrör samt eventuell utsläppspunkt. Brunnslock och luftningsrör behöver vara lättåtkomliga och Miljökontoret ber dig därför att ta bort eventuella tyngre stenar och/eller dekorationer när vi kommer för att besöka din fastighet.

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Miljökontoret under våra telefontider eller via e-post.

Telefon: 0980 701 40. E-post: miljo@kiruna.se

Telefontider, vecka 27-35:
Måndag: 10:00-12:00
Tisdag: 10:00-12:00
Onsdag: 12:00-14:00
Torsdag: 13:00-15:00
Fredag: 09:00-11:00

Innehållsansvarig: Camilla Furvall

Publicerad av: Marianne Nordmark