På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Inspirationsdagen

Den 31 maj arrangerades en inspirationsdag gällande integration på Folkets Hus i Kiruna. Alla var välkomna!

Den 31 maj 2017 var det inspirationsdag gällande integration på Folkets Hus. En gratis heldag för alla som ville delta.

Dagen kom att erbjuda olika event för att på bästa sätt locka en bred publik.
Dessutom erbjöds en mässa i Prisma-salen för kommunens alla föreningar, organisationer, företag och myndigheter som ville berätta om sin verksamhet.  

Nedan följer några punkter från programmet.

  • 10.00 - Dagen invigdes av chefen för Stadsbyggnadsförvaltningen - Lars Bäckström
  • 10.30 - Kommunens integrationssamordnare Emma Bergman berättade om hur arbetet med integrationen ser ut kommunalt, samt gav ett flödesschema från flykt till medborgare i Sverige
  • 11.30 - Blev det inspirationsföreläsning av fantastiska Navid Modiri! Genom Lilla Mångfaldsskolan lät Navid vår nyfikenhet och våra frågor lyftas. Navid kanske du känner igen bland annat från sommarpratarna, genom Filmkrönikan eller känner igen hans röst från olika radioprogram där han både varit reporter och programledare.
  • 13.00 - Tack-ceremoni för alla de som bakom kulisserna i Kiruna arbetar för att människor som behöver hjälp ska få den. De är kugghjulen i integrationsnavet som annars inte blir tackade och lyfta. Nu var det dags!
  • 13.30 - Fantastiska Until The End Crew hade uppvisning i Nåjdens Sal
  • 14.00 - Peter Lidström från Skövde kom och berättade om den Skövdemodell som bidragit till att människor fått bättre arbetsförhållanden, att färre är sjukskrivna och att fler fått ett arbete. Peter är en fantastiskt inspirerande och rolig person, bara att se han föreläsa gör dig som lyssnare inspirerad. Att det han dessutom säger är viktigt och klokt bidrog till denna spännande programpunkt! Var speciellt intressant för dig som är arbetsgivare, NLL eller arbetar på Kiruna Kommun.
  • 15.00 - Dagens sista punkt var den mest gripande och viktiga. Här fick vi ta del av Abdullah Amounas berättelse om hur resan såg ut från flykt i Aleppo till etablering i Kiruna. Vi inspirerades av hur en stark individ trots alla hinder lyckats skapa sig ett nytt och tryggt liv och fick ta med oss känslan av att allt är möjligt - så länge vi alla hjälps åt!

Förutom detta var det vernissage, körsång med mera.

Vid frågor, funderingar eller tankar om dagen - kontakta gärna integrationssamordnaren! Kontaktuppgifter finner du här till höger.

Välkomna tillbaka nästa år med nya programpunkter och nytt att lära!
Tillsammans ska vi bli Sveriges bästa kommun på integration.