På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

För leverantörer till Kiruna kommun

Fakturor till Kiruna kommun
Kiruna kommun kan ta emot fakturor som e-faktura, via skanning av pappersfaktura eller via e-post, så kallad pdf-faktura. Från den 1 april 2019 är det dock lag på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med e-faktura och därför måste ni säkerställa att ni skickar e-faktura till oss framöver.

Hur ni går till väga för att börja skicka e-fakturor till oss
Har ni redan en tjänst för att skicka e-fakturor kontaktar ni er befintliga operatör vid behov av hjälp. Våra uppgifter för e-fakturor finns angivet nedan.

Om ni inte redan har en tjänst för att skicka e-fakturor erbjuder vi er att kostnadsfritt registrera 100 fakturor per år via InExchange Web. Gå in på https://web.inexchange.se/InExchange/Mottagare/kiruna/ för att läsa hur ni kommer igång med denna lösning.

InExchange erbjuder även en virtuell fakturaskrivare där fakturorna skrivs ut direkt från ert affärssystem till InExchanges server och kommer sedan till oss som e-fakturor. Denna tjänst kostar från 99 kr/mån. Läs mer på www.inexchange.se/fakturaskrivare/

Fakturainformation
Det är viktigt att fakturan skickas till rätt adress samt att den har rätt referens. Referenserna för Kiruna kommun är ett kostnadsställe eller ett projektnummer.
Kostnadsställe: Sex siffror
Projektnummer: IV- följt av fem siffror, exempel: IV-10453

Nedanstående fakturaadress ska uppges på alla typer av fakturor:
KIRUNA KOMMUN
FE 722
838 74 FRÖSÖN

E-fakturor:
VAN-leverantör: InExchange
GLN: 7362120002788

Vid frågor rörande e-fakturor kan ni kontakta oss på mejlen:
e-faktura@kiruna.se

PDF fakturor:
PDF-faktura mejlas till: Leverantorsfaktura_KK@kiruna.se

Organisationsnummer: 212 000-2783
Momsregistreringsnummer (VAT-nr): SE212000278301

Fakturan betalas 30 dagar efter att fakturan inkommit till kommunen. Kommunen betalar inte expeditions- och faktureringsavgifter.

Innehållsansvarig: Tobias Johansson

Publicerad av: Moa Strålberg

Senast ändrad: 2019-10-02