På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Kiruna kommuns utmärkelser

Kiruna kommun har de senaste åren nominerats i flera olika rankingar och till skilda utmärkelser, bland annat på grund av den tillväxt vi har i kommunen.

I maj 2016 utsågs Kiruna kommun till Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

Läs mer om denna utmärkelse.

Kiruna kommun utsågs år 2017 till årets glesbygdskommun i tidningen Fokus ranking Här är det bäst att bo. Det är fjärde året i rad som Kiruna kommer på första plats. Glesbygdskommun definieras som kommuner som har befolkning som är färre än fem invånare per kvadratkilometer och inte är storstads-, landsbygds- eller stadskommun.

Läs om vilka variabler som används när kommunerna rankas

Läs nyheten från 2017 års prisutdelning

Dessutom placerade sig Kiruna 2016 på sjätte plats (6) totalt, av alla Sveriges 290 kommuner när Fokus rankade var man inte behöver betala så mycket för ett hus utifrån den livskvalitet man i gengäld får i kommunen.

Övriga utmärkelser är exempelvis nomineringen år 2015 till Årets superkommun av tidningen Dagens samhälle.

Stadsomvandlingen är också en faktor som röner stor uppmärksamhet i landet och internationellt. År 2014 nominerades vi till Sweden Green Building Awards, en utmärkelse som är Sveriges främsta för hållbart byggande och stadsutveckling.

Publicerad av: Ulrika Hannu, Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2018-04-24