Information om hot mot förskola

Den 19 juni uppmärksammade vårdnadshavare och personal att det förelåg ett hot mot en förskola i Kiruna kommun. UPPDATERAD 190619 Kl. 15.05

Ansvarig förskolechef och förvaltningsledning blev informerade om detta under förmiddagen.

- Vi har vidtagit åtgärder enligt försiktighetsprincipen. En polisanmälan är gjord och polisen analyserar materialet och återkommer till oss med en bedömning av läget. Polisen är på plats på förskolan och personal har startat telefonkedjor med vårdnadshavare. Förskolan töms för närvarande, säger biträdande förvaltningschef Conny Persson.

UPPDATERING 190691 kl. 11.16

- Det föreligger inte något hot mot andra förskolor och fritidshem i Kiruna kommun och de jobbar på som vanligt. Polisen jobbar också vidare med ärendet. Vi återkommer om vi får ny information, säger Conny Persson.

UPPDATERING 190619 kl. 15.05

På grund av ovanstående har alla förskolor på Lombolo varit stängda under dagen. Den hotbild som tidigare förelåg bedöms inte längre gälla. Därmed håller förskolorna öppet imorgon torsdag den 20/6 som vanligt.

- Med den informationen vi hade på morgonen var det rätt beslut att stänga förskolorna i Lombolo och med det vi vet nu känns det tryggt att återvända till förskolan imorgon, säger Conny Persson.

Innehållsansvarig: Conny Persson

Publicerad av: Ulrika Isaksson