Vill du ha ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag?

Det är val till Europaparlamentet den 26 maj. Sök uppdraget som röstmottagare till både förtidsröstning och själva valdagen.

En röstmottagare ska vara helt opolitisk och har till uppgift att kontrollera att väljarna har kommit till rätt lokal, dela ut valkuvert, se till at det finns valsedlar utlagda, hålla ordning både inne i och utanför lokalen och så klart att ta emot röster.

För att vara röstmottagare ska du vara minst 18 år gammal, behärska svenska språket i tal och skrift. Du behöver också vara noggrann och serviceinriktad.

Du få en utbildning av oss och du behöver få godkänt i ett avslutande test för att vara röstmottagare.

Du kan lämna in din intresseanmälan via denna länk.

Innehållsansvarig: Ann-Helen Andersson

Publicerad av: Martina Aho