På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Samverkansorganet kommunen-samerna

Samverkansorganet kommunen - samerna är ett organ för samråd och ömsesidig information i frågor som berör samernas villkor och behov.

Samverkansorganet är ett forum för samråd enligt gällande minoritetslagstiftning. Kommunen har därvid att inhämta samverkansorganets synpunkter i ett så tidigt skede som möjligt, så att samverkansorganets uppfattning och förslag kan påverka ärendets handläggning i aktuell nämnd eller styrelse.

Samverkansorganet består av representanter för kommunledningen och utses av kommunstyrelsen. Kommunen skall representeras av tre kommunalt förtroendevalda och tre ersättare. Samverkansorganets ledamöter väljs av kommunstyrelsen för tid som sammanfaller med mandatperioden för allmänna val till kommunfullmäktige.

Samverkansorganets reglemente hittar du här.

Publicerad av: Anja Leinonen

Senast ändrad: 2017-12-14