På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Information till partier

Utläggning av valsedelar i valet till Europaparlamentet 2019. 
Vi ansvarar för att lägga ut och fylla på valsedlar från partier som fått mer än 1 % av rösterna vid något av de två senaste Europaparlamentsvalen.  De partier som begärt utläggning av valsedlar är Centerpartiet, Feministiskt Initiativ, Liberalerna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Piratpartiet, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. För dessa partier ansvarar valadministrationen för att valsedlar alltid finns på plats.

De partier som anmält att de deltar i valet men som inte har rätt till utläggning av valsedlar, kan lämna valsedlar i val- och röstningslokalerna. Valadministrationen har ingen skyldighet att hantera dessa valsedlar förutom ansvaret att hålla ordning bland valsedlarna samt att kontrollera att partiet är anmält till valet.

Särskilt om bokbussens förtidsröstning
Vi använder bokbussen för att möjliggöra förtidsröstning både norr och söder om Kiruna centralort. Till bokbussens förtidsröstning kan partier som är anmälda till Europaparlamentsvalet men som inte omfattas av utläggning av valsedlar, lämna valsedlar till valadministrationen senast 9 maj 2019. De valsedlar som inkommit då läggs ut i bokbussens förtidsröstning.

Hur placeras valsedlarna?
De valsedlar som valadministration inte ansvarar för placeras i valsedelställ till höger om de valsedlar som valadministrationen ansvarar för. Partierna kan använda 1-2 fack i ett valsedelställ för sina valsedlar.

Innehållsansvarig: Kommunkansliet

Publicerad av: Kommunkansliet, Ann-Helen Andersson

Senast ändrad: 2019-04-09