På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Tillväxtavdelningen

Tillväxtavdelningens uppdrag är att arbeta med att skapa och utveckla förutsättningar för investeringar och tillväxt i Kiruna kommun.

Översiktsplanerarna arbetar strategiskt med planer för utvecklingen av Kiruna kommun. Arbetet omfattar olika former av dialoger med kommunens intressenter och utredningar av olika slag för att följa utvecklingen och dra slutsatser om hur detta på olika sätt kan komma att påverka kommunens intressen. 
Vindkraftens utveckling, järnvägens dubbelspår och olika markintressen som till exempel rennäring, gruvundustri, rymdindustri och turistnäringen är exempel på frågor som översiktsplanerarna beaktar i sitt arbete.

Publicerad av: Lisbeth Pekkari

Senast ändrad: 2020-08-24