På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Anläggningsarbete och montering av liften i Luossabacken

Under sommaren pågår Tekniska Verkens anläggningsarbete och montering av den nya 4-stolsliften i Luossabacken. Trafikverkets byggnation av ny E10 innebär hög aktivitet med mycket byggtrafik längs vägen till Luossabacken.

Tekniska Verken utför arbeten i Luossabacken på uppdrag av Kiruna kommun. Under sommaren monteras den nya 4-stolsliften samtidigt som anläggningsarbeten utförs. På grund av säkerheten så är det viktigt att respektera avspärrningar och skyltning. Motionärer hänvisas till att använda sig av Turistbacken eller Tävlingsbacken.

Trafikverkets pågående byggnation av ny E10 innebär hög aktivitet med mycket byggtrafik längs vägen till Luossabacken. Arbetena beräknas pågå till och med september. Gående och cyklister hänvisas till separat omledningsväg på vissa sträckor. Läs mer på Trafikverkets hemsida

I området Luossavaara pågår även Riksbyggens byggnation av bostadsrätter.

Anläggningsarbete och montering av liften i Luossabacken (pdf, 7 MB).

 

 

Publicerad av: Marianne Nordmark