På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Borg Mesch idrottsmedalj

För bästa idrottsprestation av enskilda idrottare eller idrottslag

2015 års idrottsmedalj utses under våren 2016. Nominera din favorit innan nyår!

Varje vår utser kultur- och utbildningsnämndens kulturutskott en Borg Mesch idrottsmedaljör om får ta emot ett stipendium på 10 000 kr under högtidliga former i samband med invigningen av Kirunafestivalen.

Nominera en lokal idrottsstjärna senast 2015-12-31 när det gäller medaljen för 2015. Använd blanketten till höger.

Det utdelades ingen medalj för 2014.

2013 års Borg Mesch-medaljör: Ylva Stålnacke, Kiruna Bollklubb

Motivering: "Ylva Stålnacke har under 2013 etablerat sig som en utförsåkare i världsklass. Hon har bl a blivit 2:a och 3:a i Europacupens storslalomtävlingar i finska Levi och även fått representera Sverige i världscupen. Ylva har gått skidgymnasiet i Tärnaby, där hon också bor för närvarande. Ylva Stålnacke är en förebild för många skidungdomar och visar vägen för ungdomar i Malmfälten!"

Noteras kan också att framgångarna för Ylva fortsatt under 2014 då hon bl.a. blev sammanlagd segrare i Europacupens storslalomcup, vilket är en fantastisk prestation.

Innehållsansvarig: Lennart Lantto

Publicerad av: Mia Fors

Senast ändrad: 2017-05-16