På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Promenadstråk och vandringsleder

Du kan i stort sett promenera var du vill och få en härlig naturupplevelse. Vildmarken är stor i Kiruna kommun.

Här får du läsa om några utvalda stigar och leder som kommunen har arbetat med på något sätt. Kommunen har även en lång rad anlagda motionsspår. Läs mer om motionsspåren.

Om du vill hitta mer information om vandring så hänvisar vi till STF och Kiruna Lapplands hemsidor. Följ länkarna i högerspalten.

Byggnader i centrala Kiruna

Fritids- och kulturförvaltningen har nyligen tagit fram en broschyr (se länken till höger) som lär dig mer om byggnaderna i centrala Kiruna. Skriv ut hela eller delar av broschyren och bege dig ut på upptäcksfärd! Broschyren finns även att köpa i Stadshusets reception.

Hälsans Stig

Kommunens Folkhälsoråd har sett ut ett promenadstråk och har beslutat att använda HjärtLungfondens med syfte att få folket att motionera mera. Du hittar kartan i högerspalten, skriv ut den och ta en promenad! Du kanske märker att hälsans stig har en ny sträckning. Nya skyltar har satts upp men du kan också promenera med kartan som vägledning.

Publicerad av: Mia Fors

Senast ändrad: 2020-09-29