På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Konstverket På väg. Foto: Alf Oskarsson

"På väg"

”Hela sitt liv är hon på resande fot”

Konstverket På väg uppfördes 1997 i samband med ombyggnationen av Kiruna busstation. Konstnär är Ulrika Tapio Blind från Karesuando.

Titta upp, för konstverket är placerat under de två runda taken som bildar entrén till busstationen. Konstverket består av sju delar och har olika symboler för livets resa. Konstverket är gjort av båtplaywood som är målade med oljefärg och med skarpa färgkombinationer. Konstnären vill med sina motiv visa att människan hela sitt liv är på resande fot, hon kommer och hon går.

Ulrika Tapio Blind är född i Karesuando, men har tidvis även bott på andra platser i Sverige. Ulrika är konstnär, konstpedagog, illustratör och textilformgivare. Hon har de senaste åren deltagit i konstutställningar bland annat i Jokkmokk, Åre, Luleå, Göteborg, Kiruna, Karasjok, Rovaniemi, Tromsö samt i Monaco, Paris och New York.
Verk av Ulrika Tapio Blind kan ses bland annat i Ajtte Museum i Jokkmokk, på Sametinget i Kiruna, i patienthotellet vid Sunderby sjukhus och i Vidaregående skola i Karasjok. Ulrika vill med sina bilders färger och former förmedla glädje!

Innehållsansvarig: Clara Nyström

Publicerad av: Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2020-07-14