På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Konstmuseet i Norr

Konstupplevelser i hela länet

22 november 2018 öppnade Konstmuseet i Norr - Norrbottens länskonstmuseum, med bas i Kiruna. Konstmuseet har en central placering i Kirunas nya stadshus Kristallen med en länsövergripande konstverksamhet i hela Norrbotten som ett resultat av samverkan mellan Kiruna kommun och Region Norrbotten. Länskonstmuseet bygger på en utställnings- och projektverksamhet där en samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst står i fokus genom ett vidgat nutida konstbegrepp och en mångfald av konstnärliga uttryck, medier och praktiker.

Konstmuseets verksamhet syftar till att stimulera kreativitet och fritt tänkande, att skapa debatt och göra konsten till en levande och angelägen röst i det offentliga och demokratiska samtalet. I nära anknytning till utställningsverksamheten utformas en program- och pedagogisk verksamhet med syfte att lyfta fram, problematisera och vidareutveckla utställningarnas innehåll med avsikt att verka bildande, öka och fördjupa kunskaperna kring den konst som visas och finna metoder för att intressera en ny publik.

Konstmuseet i Norr blir en viktig institution i länet och i Barentsområdet genom ett konstnärligt uttryck som engagerar samtida samhälleliga och allmänmänskliga frågeställningar utifrån olika perspektiv.

Välkommen att besöka Konstmuseet i Norrs hemsida.

Innehållsansvarig: Maria Ragnestam

Publicerad av: Caroline Andersson

Senast ändrad: 2018-12-03