På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Ungdomsrådet

Vi i Ungdomsrådet vill påverka ungdomarnas Kiruna, både när det gäller utbud och arrangemang! Rådet är fristående, partipolitiskt obundet och utan religiös anknytning. Tillsammans i rådet driver vi frågor gentemot politiker och tjänstemän för att få igenom våra idéer. Flera är redan genomförda och ännu fler är på gång!

Vårt mål är egentligen det som alla ungdomar vill, att Kiruna ska vara ett lite mer spännande ställe att bo på. Vi försöker fixa så bra vi kan. Ett exempel är att arrangera events som alla ungdomar i Kiruna kan delta i. Vem som helst mellan 13 och 23 år får vara med.

Ungdomsrådet har en egen budget som vi själva beslutar om. Vi träffas ungefär en gång i månaden då vi diskuterar dilemman,  fikar och vi tar både stora och små beslut. Ungdomsrådet har också regelbundna träffar med kommunpolitikerna, detta för att vi vill ha information och att vi kan påverka så att det tas bra beslut som berör oss unga.

Vill du veta mer om oss - skicka då ett mail till Ungdomsrådet via ungdomsradetkiruna@gmail.com

Publicerad av: Annelie Taavola

Senast ändrad: 2017-06-01