På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

En spännande arbetsgivare

Kiruna kommun blev år 2016 utsedd till Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor

Karriärföretagen har sedan 2011 identifierat Sveriges främsta arbetsgivare. Utmärkelsen att vara en av Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor delas årligen ut till organisationer som fokuserar på medarbetarnas utveckling, ett ökat engagemang och en förbättrad arbetsplats.

Inför Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor 2016 hade över 500 organisationer utvärderats utifrån karriär- och utvecklingsmöjligheter, medarbetarengagemang, rekrytering, internt- och externt employer brand och mycket mer. Utav dessa hade ca 250 organisationer passerat första urvalet och utifrån de valde juryn ut de Topp 100 och sedermera de Topp 50 organisationerna som belönats med utmärkelsen.

Karriärföretagen har i undersökningen mätt organisationernas kommunikation som arbetsgivare, utvärderat tidigare medarbetarundersökningar eller låtit medarbetare själva få berätta vad de tycker om sin arbetsgivare i den anonyma undersökningen Employee Engagement.

Det slutgiltiga urvalet har sedan gjorts av en jury av interna Employer Branding och Rekryteringsexperter som granskat underlaget för respektive organisation. I processen har över 16000 recensioner samlats in och analyserats för att komma fram till de Topp 100 och sedermera de Topp 50 organisationerna som belönas med utmärkelsen att vara en av Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

- Vi vill lyfta fram både Kiruna kommun geografiskt sett och som arbetsgivare. Det finns stora möjligheter till fantastiskt friluftsliv i kommunen året runt. Kommunen har boenden i fjällen som de anställda kan hyra och vi har möjligheter till att fri friskvård på ca 10 anläggningar i kommunen, säger Ann-Sofie Reineström, personalchef på Kiruna kommun.

Kiruna är en bra stad att bo i om man vill kombinera privatliv och arbetsliv och i och med stadsomvandlingen behöver vi anställa nya typer av tjänster hela tiden. Förra året offentliggjordes en rapport från SKL som visar att vi dessutom är bäst på heltider i hela landet. Hos oss får alla som vill det jobba heltid, säger Ann-Sofie Reineström.

Läs mer om våra förmåner för anställda

Läs mer på Karriärföretagens hemsida
Läs motiveringen till utmärkelsen nedan:

"Kiruna kommun är i en snabbt växande fas och erbjuder många spännande karriär- och utvecklingsmöjligheter. Oavsett förvaltning, avdelning eller enhet bär många medarbetare kommunens gemensamma symbol Ripan och är därmed ambassadörer för den gemenskap och stolthet för det arbete man utför som genomsyrar hela organisationen.

Det står härmed klart att Kiruna kommun är en utav Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor."

Publicerad av: Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2020-06-04